Cum Să Conducă Un Stil De Viață Sănătos?

Tot mai multe femei, care îndeplinesc mai multe sarcini: ei fac de lucru prin casă, își cresc copiii și funcționează. În acest context, în cazul în care timp pentru auto-ingrijire cedează în favoarea sarcinilor de muncă, familie și animale de companie, este posibil ca acestea să ajungă la un stil de viață activ și sănătos?

15Participarea femeilor pe piața forței de muncă a crescut în ultimele decenii și în 2010, această cifră a ajuns la 53%, în țări din America Latină și Caraibe, în conformitate cu Anuarul statistic al țărilor din America Latină și Caraibe, în 2011, ЭКЛАК.

Cu toate acestea, Organizația Internațională a Muncii (ILO), a avertizat că, în ciuda creștere de angajare a femeilor din regiune, înțelegerea faptului că femeile încă sunt responsabili pentru munca la domiciliu, nu s-a schimbat. Prin urmare, atunci când adăugarea de ore de muncă neplătită suplimentar la domiciliu, cu normă deplină de muncă, de zi cu zi devine mult mai extinse pentru femei decât pentru bărbați.

Cum de a organiza?

Pe de altă parte, există studii care arată că femeile sunt mai puțin active decât bărbații. În acest caz, un studiu realizat în 2007 de compania TNS, o companie de cercetare de piață, care a arătat că, în timp ce 61% bărbați din America Latină de a face exerciții, doar 47% dintre femei susțin activitatea fizică.

În conformitate cu Yadyra Cortez, Nutritionist Dietetician Columbia și profesor la Pontificia Universidad Javeriana din Bogota, Columbia, „cu un bun aspect posibil ca o femeie care lucrează și conducătorul casei este un stil de viață sănătos, care include o alimentație echilibrată și activitatea fizică”.

„Pentru mine, cel mai dificil-este de a face ceva timp pentru a organiza mese, eu, mama, soția, locuri de muncă, precum și studierea dreptului în seara. Soțul meu împărtășește responsabilitățile de acasă, dar uneori simt că nu ne pregăti hrană pentru familie”, spune jurnalistul, de 26 de ani, Maria, Marta, Salazar.

Laura Бермудес, un contabil de stat și mama a 3 copii, consideră că, „am plecat de mic Dejun și o cutie de prânz copiii mei listele cu ziua precedentă. Da, a doua zi mă trezesc la 5 dimineața, pentru a organiza o masă, pentru a ridica copii, și să le pregătiți pentru școală. O parte importantă este faptul că copiii, de asemenea, vă va ajuta să o, de exemplu, ei știu că trebuie să părăsească listele sale de portofoliu de la școală cu o zi înainte, și fiecare spală sa o farfurie micul Dejun”.

Una dintre principalele recomandări-nutritionist Cortez a planifica o masă în avans și să se pregătească o dată pe zi, pentru a economisi timp, că această sarcină necesită.

„Mă, ajută-mă să gătească trei ori pe zi, dimineața, înainte de a pleca la muncă. Mă trezesc devreme, fac micul Dejun, prânz și cină, timp de 1 oră. Apoi, când copiii mei vin de la școală, și nimic mai există, că se incalzeste masa de prânz și la fel seara. Trebuie să fie practice”, a spus Martie Azofeifa, recepționer și mama a doi copii.

Potrivit nutriționistului, în week-end este, de asemenea, un moment bun pentru a pregăti un meniu pentru o săptămână, de a găti și de a congela alimente, menite săptămâna viitoare. În plus, se recomandă să-și diversifice meniul, conservate și congelate lista pentru pregătire.

Ce înseamnă o alimentație echilibrată?

Amintim că, pentru o dietă echilibrată trebuie să includă un număr suficient de cereale, leguminoase, fructe, legume, produse lactate, carne, pește, uleiuri și grăsimi, precum și o hidratare adecvată.

Este important de a face mereu 3 mese principale (mic Dejun, prânz și cină) și 2-3 перекуса mici între mese și altele. „Dacă la locul de muncă nu dă timp să iasă la masa de prânz, vă sugerez să poarte cu ei o cutie gata de acasă, astfel încât puteți fi siguri că produsele necesare sunt disponibile”, a declarat un nutritionist.

Este important de a avea o bună hidratare. Întotdeauna trebuie să aveți la îndemână orice fel de băutură, ca apa, sucuri, lapte, băuturi carbogazoase, cafea, ceai, și alte. Un adult, nu un atlet, și fără condiții speciale (clima, boala), ar trebui să consume între 9 și 13 pahare (opt uncii) de lichid pe zi. Produse contribuie cu 20% în consumul total de apă, precum și băuturi reprezintă restul de 80%.

„Nu există alimente bune sau rele, doar o dieta prost echilibrate. Secretul echilibrului alimentar echilibrat și practica zilnică a activității fizice”.

Despărțire cu малоподвижным mod de viață: păstrați un stil de viață activ

Potrivit specialistului, stilul de viață modern și ore lungi de muncă al femeilor limitează posibilitățile de a fi activi fizic. Cu toate acestea, consideră că nu se pot antrena sarcină imposibilă pentru a femeilor care lucrează, și notează că, pentru a conduce un stil de viață activ nu înseamnă neapărat efectuarea de exerciții programate proceduri în sala de gimnastică, deși implică executarea activității fizice regulate, cel puțin medie..

Se recomandă ca cel puțin 30 de minute de exercitii fizice moderate, de cinci ori pe săptămână, sau 45 de minute de exercițiu fizic intens, de trei ori pe săptămână. Dar, mai important, ceea ce exerciții este pe gustul fiecăruia, și dorința de a face acest lucru.

Potrivit Martha Azofeifa, „dublă sarcină, volumul de muncă și de domiciliu, de muncă, am obosit foarte mult. Cu toate acestea, ieși la o plimbare sau de a face un fel de spinning îmi dă mai multă energie și chiar mă ajută să reduceți nivelul meu de stres”.

Nutritionist Cortez adaugă că „situația este foarte simplu, se poate transforma în momente de desfășurare a un pic de activitate fizica. De exemplu, vă parcați mașina mai departe de intrarea principală în centrul comercial, mers pe jos pe scări în loc de lift sau de la un autobuz la o stație mai devreme și du-te, poate fi de mai multe opțiuni pentru exerciții”.

Sfaturi pentru un stil de viață sănătos

1 Cum să se organizeze?

 • Planificarea meniu săptămânal la sfârșit de săptămână.
 • Utilizați un week-end pentru a merge la supermarket.
 • Cumpărați produse, care pot fi preparate rapid, ca, în cutii de conserve și legume congelate.
 • Selectați ora din zi pentru a găti 2 sau 3 mese pe zi.
 • Lăsați masă set pentru micul dejun cu o seara precedentă.
 • Gatiti alimente pentru câteva zile și se congela preparate.
 • Adresați-vă partenerul tau sau persoanelor cu care se învecinează.
 1. O dietă echilibrată:
 • Incluyalas o cantitate suficientă de cereale, leguminoase, fructe, legume, produse lactate, carne, pește, uleiuri și grăsimi, precum și o hidratare adecvată.
 • Urmați 3 mese principale (mic Dejun, prânz și cină) și 2-3 перекуса porții mai mici de mâncare între mese și altele.
 • Amintiți-vă că nu există alimente bune sau rele, doar o dieta prost echilibrate.
 • Trebuie să aibă o bună hidratare. Păstrați la îndemână orice fel de băutură, ca apa, sucuri, lapte, băuturi carbogazoase, cafea, ceai, și alte. Un adult, nu un atlet, și fără condiții speciale (clima, boala), ar trebui să consume între 9 și 13 pahare (opt uncii) de lichid pe zi.

17

 1. Recomandări pentru a rămâne activă

La locul de muncă:

 • Schimba pozitia la fiecare 20 de minute.
 • Păstrați sesiuni scurte cu colegii de la picioare, dacă este posibil
 • Se ridice și să meargă în timpul unei convorbiri telefonice.
 • Trimiteți cel puțin, e-mail și vizitați mese de lucru de la colegii săi.
 • O excursie cu colegii în pauza de masă.
 • Minimizați cavitatea abdominală în doar câteva secunde, din timp în timp, acest lucru vă va ajuta să vă îmbunătățiți postura.
 • Mergeți la birou sau hol, în procesul de a descărca un număr mare de document pe computer.
 • Pentru spate, mutați coloana înainte, înapoi și în lateral.

În casa:

 • Faceți stretching înainte și după somn.
 • Uita de la distanță și sculați-vă, și de a schimba canalele la televizor.
 • Faceți-vă timp să aibă grijă de plante.
 • În sus și în jos pe scări.
 • Plasați frigiderul, garderoba / dulap, vopsea de perete sau de a schimba decorul casei.
 • Învățați-vă copiii tradiționale de jocuri de noroc, în care sunt implicate astfel de mișcări ca sari (să se joace cu ei).
 • Scoateți la plimbare animalul lor de companie.
 • Adauga muzica la orice activitate fizică, care le comit.